TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

tabiatdostu tabiatdostu 10.11.2010 11:27:00
yutta yanlızca şanlıurfa dolaylarında bir kaç birey olduğundan tür hakkında bilgiye ihtiyacım var.çizgili ishakkuşu hakkında,görüldüğü yerler hakkında,bilgisi olanların paylaşmalarını rica ediyorum...

tabiatdostu tabiatdostu 2.02.2011 09:40:00

kesinlikle doğru söğlediğinize inanıyor katılıyorum ve sorumu düzeltiyorum.

çizgili ishak kuşu hakkında bilgiye ihtiyacım var...teşekkürler.

kadirsogut kadirsogut 1.02.2011 21:59:00

Çizgili ishak kuşu bana göre göç etmiyor her mevsim iyi bir göz ile arandığnda muhakkak biryerde çıkıyor. Genellikle Fırat kavağının içine yuva yapmakta. Kulaklı orman baykuşu ile epey iyi geçiniyor.

Fırat Kıyısındaki ağaçlara iyi bakmak gerekir...

Selamlar...

mikrop mikrop 1.02.2011 21:55:00

Bu konudaki görüşümü fotoforumda belirtmiştim; forumu okyunca buraya taşımamın daha uygun olacağını düşündüm;

Kuşbank ı kayıt atmak için sürekli olarak kullanıyorum. kullananlar bilir; Kuşbank verilerini sadece kayıtlı üyeler görebilir. buna rağmen Avcılara ve hayvan tüccarlarına karşı kalkan olması için hassas tabir edilen nadir türler; ticari olarak değeri olan ve nadir av hayvanlarının kayıtlarını Kuşbank ta üye dahi olsanız göremezsiniz. bu bilgileri sadece yöneticiler görebilir.

Trakuş Gözlem sayfasında bu kalkanın ekısikliğini hissettiğim için; gözleme gittiğim kullanıcılardan istek gelmedikçe gözlemlerimi burada paylaşmıyordum.

Fatih Bey e ben de katılıyorum. ticari değeri on hatta yüz milyarlarla ölçülen; ya da av hayvanı değeri olan toy gibi kuşların bilgileri bence de ve kesinlikle saklanmalıdır.

hele internet ortamında içimizde avcılar kol geziyorken...

JamJar JamJar 1.02.2011 21:50:00

Yönetimin av ve ticaret değeri olan türlerde bir takım düzenlemelere gitmesi şart, bu kadar ulu orta paylaşılması doğru değil, bilimsel çalışmalar için gerekli bilgi yönetim ikna edilerek alınmalı.

Bireysel olarak da bu tür durumlarda daha dikkatli olmalı, yer tarih bilgisini tanımadığımız kişilerle paylaşmamalıyız derim.

izler izler 1.02.2011 20:24:00

söylediğiniz yerdeki kuş alanı neredeyse biliniyor herkes tarafından: ancak yeni alanları detay vermeden paylaşmak daha faydalı olacak bu tür için; av-ticaret tehditine açık hale gelmesine üzülürüm kendi adıma

selamlar

HakanAbi HakanAbi 1.02.2011 20:09:00

Merhaba,

İlkkez onu Birecik te bir parkta tek birey olarak gördüm. Sonbahar gidişimde ise yavruları kocaman olmuşlardı, 7-8 birey saydık. Kısmetse Martın ilk 10 gününde bir kez daha gidip, son durumlarını görmek istiyorum.

tabiatdostu tabiatdostu 24.01.2011 13:06:00

çizgili ishak kuşu güncell...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT